SE VÅRA SÄNDNINGAR PÅ WEBBEN

Föreställningsbild från Man Must Dance (Minna Mannelqvist, Ola Stinnerbom, Helene Karabuda och Tanja Kortelainen. Foto Birgitta Stålnert

Föreställningsbild från Man Must Dance (Minna Mannelqvist, Ola Stinnerbom, Helene Karabuda och Tanja Kortelainen. Foto Birgitta Stålnert

KOMPANI NOMAD vill nå ut till så många som möjligt. Och ett sätt att verkligen göra det är att sända direkt via webben. Nu har vi också skaffat en egen kanal på BAMBUSER och sänt live från flera av våra föreställningar under senaste året. Se några av dessa streamade sändningar av MAN MUST DANCE finns samlade på den här länken. Föreställningen från Oslo ligger inspelad på två olika filmer, och har en egen karaktär, eftersom vi för första gången testade att filma med flera fasta kameror. Den från Umeå är inspelad med två kameror och är från nypremiären där 2015.

 

Kompani Nomad dansar överallt

Vi har gjort en film där Ola dansar på Skansen utomhus i snön, på ett stort tomt golv på Världskulturmuseet i Göteborg (Dansbiennalen) och allra sist dansar han på en lite för trång scen på den samiska festivalen Riddu Riddu.

Ola visar hur han använder låga knäpartier, slow motionteknik, masker, kontrollerade extasdanstekniker, akrobatik och djurimitationer och inte minst hur han blandar olika stilar. Om detta skall kallas för samisk dans - ja det avgör publikens acceptans, menar Ola.