Dom kallar oss lappdjävlar på miniturné

Nu åker vi ut på en liten turné för att spela Dom kallar oss lappdjävlar - vi åker till Östergötland och Dalarna i ett samarbete med Dansspridning Mellansverige - vi spelar för skolor i mars och besöker:

Boxholm 16/3 Folkets Hus

Motala 17/3 Folkets Hus

Älvdalen 23/3

Idre 24/3

 

Det finns fördjupningsmaterial och folder där man kan läsa mer om kompaniet och föreställningen, under Artiklar finns också en del material samt under rubriken Samisk dans.

Slutspelat på Pustervik för den här gången!

Nu har vi gjort våra sista föreställningar av Upp och Ner i Göteborg för den här gången. Publiken var frågvis och hade massor med funderingar kring föreställningen. Underbart, tack allihop!

I lördags körde vi en välbesökt matiné - kul att möta en blandad publik med barn i olika åldrar. Nu stuvar vi undan Upp och Ner och packar upp Dom kallar oss lappdjävlar, som ska ut på en miniturné. Vi hoppas att Pusterviks satsning på nycirkus och dans för barn och unga fått en riktigt bra start med Kompani Nomad.

Så här skriver GP

Nu har Lis Hellström tyckt till om Upp och Ner i GP, en positiv och uppskattande recension. "Än en gång fascineras jag av Ola Stinnerboms sagolika förmåga att ta sig fram över ett golv. Mjukt glidande, djuriskt dansant. Kontakten med underlaget får fler dimensioner när han för in några nycirkustrick. Han svingar staven, än som skidstav, än som ett vapen. Han klättar i kåtan som vore den en svajmast. Men det är i stegen, de mot jorden så väl grundade, som Stinnerboms verkliga magi ligger."

Tyvärr verkar hon inte gilla att det finns en lärarhandledning till föreställningen om vi nu uppfattat saken rätt.  Vi hoppas att den inte förstörde hennes upplevelse. Upp och Ner är en skolföreställning. Lärarhandledningen är en möjlighet att problematisera kring föreställningens tematik. Och det är helt frivilligt att använda den.

Kompani Nomads mål är att leverera starka upplevelser på dansscenen - upplevelser som vi menar absolut kan kopplas till en samtid utanför scenen. Ett bevis på dettta är alla härliga och spontana frågor som vi får efter varje föreställning, som Ola gör sitt bästa att besvara och det tänker han fortsätta med även i fortsättningen. Vi tar barns frågor på allvar.

Upp och Ner har premiär den 22 februari!

Nu är vi inne i den sista hektiska veckan innan premiären på Upp och Ner. På måndag, den 22 februari har vi premiär på Pustervik. Vi är mycket glada över att få ingå i deras nya program Mötesplats för nycirkus och hälsar alla hjärtligt välkomna!

 

 

 

Vi spelar Måndag 22 februari kl 9.30 
Tisdag 23 februari kl 9.30 
Onsdag 24 februari kl 9.30

Lördag 27 februari kl 13.00

Ålder: 6-12 år och familjer
Längd: 30 min

Biljettpris: 110 kr
Biljetter bokas direkt hos Pustervik