Absolute Wall

Samer är osynliga även i Hamburg...

I helgen var Kompani Nomad i Hamburg. Vi var inbjudna till Etnografiska museet, där man avslutade ett långt tvärvetenskapligt forskningsprojekt med invigningen av utställningen Nomadism - underligt nog var det knappt något samiskt alls där - vilket visar hur oerhört viktigt det är att åka ut och berätta att det finns samer och samisk kultur!

Nåväl, vi fick möta en entusiastisk och kunnig publik som verkligen gillade Absolute Wall och lika mycket verkade dom gilla att lära sig lite om jojkens grunder. Härligt att se när publiken försökte hänga med och jojka!

 

Lyssna på ett inslag från Oddasat 16 april - "Man får ju ont i magen", säger Jörgen Stenberg om hur han upplevde utställningen i Hamburg.

 

 

Recension Absolute Wall - Samefolket

Vi fick en fin recension i Samefolket av Yvonne Rittvall som avslutar sin recensin väldigt positivt:

                                   "Absolute Wall är aktuell, angelägen,

                                 estetiskt tilltalade och kommunikativ.

                                     En föreställning alla bör se!"

 

Absolute Wall på miniturné

Nu är vi snart ute och åker med Absolute Wall. Vi åker till Villkvinneseminariet i Mosjön, strax utanför Mo i Rana där vi spelar föreställningen den 17 februari på Kulturhuset. Läs mer här.

Samiska veckan i Umeå är nästa speltillfälle - 5 mars på Sagateatern! Läs mer här

I april sticker vi till Hamburg och deltar i firandet av Tysklands första Samiska vecka - mer information kommer längre fram!

 

Dags att boka biljetter till Absolute Wall!

Kompani Nomad kommer att vara med på lärarminglet den 8 september, 17.30 -  då visar vi ett litet kort utdrag ur Absolute Wall och snackar om föreställningen - målgruppen är ungdomar fr 12 år och uppåt.

Vi deltar också i Scen Kväll på Pusterviksteatern den 14 september och hoppas då att det ska komma många intesserade lärare!

Vi spelar den 4, 5, 6, 7, 11, 12 och 13 oktober kl. 9.00

Biljetter bokas via Världskulturmuseets hemsida: www.varldskulturmuseet.se - under fliken skolprogram.

Biljetterna kostar endast 30 kr/elev för er som kommer från Göteborg - övriga får tyvärr betala 100 kr, eftersom utjämningsbidraget endast gäller för elever i Göteborgs stad.

Sverigepremiär på Världskulturmuseet för Absolute Wall!

Premiär den 4 oktober på Världskulturmuseet i Göteborg, där vi spelar i deras lilla black box, en trappa ner. Vi kommer att vara i huset i två veckor och spelar enligt följande prel schema:

7 Skolföreställningar: kl. 9.00 den 4, 5, 6, 7, 11,12 och 13 oktober

1 Offentlig föreställning:kl. 19.00 den 6 oktober

Extra! Dessutom visar vi utdrag ur föreställningen den 8 oktober, då vi ingår i Världskulturmuseets program för familjelördag

Biljettbokning: skolor via www.varldskulturmuseet.se - gå in på deras skolprogram, biljetterna kostar 30 kr och är subventionerade för grundskolor och gymnasier i Göteborg. Skolbokningstelefon: tisdag kl. 13- 16, 031-63 27 50


 

Absolute Wall på Den Norske Folkemusikkveka

I sluet av maj så är det Den Norske Folkemusikkveka i Ål i hjärtat av Hallingdal. Vi är inbjudna för att spela Absolute Wall och med på scen kommer vi att ha med slagverkaren Maria Bovin de Labbé. Härligt att få se och höra henne tillsammans med Ola igen! Föreställningen spelas den 29 maj. Läs mer om festivalen på hemsidan.

Efter Norge åker vi till Berlin till festivalen Lucky Trimmer 4 och 5 juni, som hålls på Gorkijteatern i Berlin och på Fabrik som är en dansscen i  Potsdam. Spännande artistiska möten hoppas vi på här!

Apropå Tyskland så är vi inbjudna till den första samiska veckan i Hamburg februari 2012! Helt underbart att man gör ett sådant evenemang i Tyskland - men det har att göra med universitetet i Leipzig, som har ett stort tvärvetenskapligt projekt om nomadism som avslutas under 2012.

 

 

På väg norrut!

Nu när det äntligen börjar bli vår här nere i Göteborg, ja, då går turnébilen norrut - vi gästspelar med Absolute Wall i Kiruna och i Kautokeino, Norge. I Kiruna lånar vi samiska teaterns scen och i Kautokeino spelar vi i en otrolig miljö, det spektakulära silvergalleret hos Juhls, bara det är värt den långa resan.

Spelschema:

Giron Sámi Teáhter den 14 april kl. 19.00

Juhls' Silvergallery den 21 april kl. 20.00

 

Köp biljetter i Kiruna via Giron Sámi Teáhter

Köp biljetter hos Juhls' Silvergallery

Läs mer om  Påskfestivalen