Från nackesprett till tour en l'air!

Ola%20twin%20mirror.bmp

Nu har kompositören Magnus Stinnerbom överträffat sig själv igen. Han har levererat grym musik till Olas fyrverkeridans på Skansen. Ja, inte bara till Ola, utan till alla som ska medverka på Nyår. Olas dotter Tuva Stinnerbom-Wegelius har fått en suverän vargdans och Beatrice Omma har fått en häftig schlagerjojk åt det mer rockiga hållet.

Ola själv ligger i hårdträning för att vara på absolut topp. Han kommer att servera någonting alldeles magiskt till tolvslaget - inspirationen är som vanligt hämtad från olika ställen och vi som sett repetitonerna har verkligen gillat det vi sett.  Till tonerna från sälgpipa, fioler och allt vad det nu kan vara framför Ola sitt nya dansnummer. Det blir fartfylld dans med halsbrytande nackesprett och imponerande tour en l’air.

- Jag blandar friskt och lånar både från den norska Hallingdansen och den klassiska baletten, förklarar han. Nackesprett är typiskt för Hallingdansen, fast många tror att jag hämtat det från break dance, säger Ola.

Bänka er framföra teven på nyårsafton 23.20 SVT 1 -  avgör själva om det här ska kallas för samisk dans eller ej. Dans av högsta klass kan vi i alla fall utlova!