Recension Absolute Wall - Samefolket

Vi fick en fin recension i Samefolket av Yvonne Rittvall som avslutar sin recensin väldigt positivt:

                                   "Absolute Wall är aktuell, angelägen,

                                 estetiskt tilltalade och kommunikativ.

                                     En föreställning alla bör se!"

Dom kallar oss lappdjävlar på miniturné

Nu åker vi ut på en liten turné för att spela Dom kallar oss lappdjävlar - vi åker till Östergötland och Dalarna i ett samarbete med Dansspridning Mellansverige - vi spelar för skolor i mars och besöker:

Boxholm 16/3 Folkets Hus

Motala 17/3 Folkets Hus

Älvdalen 23/3

Idre 24/3

Det finns fördjupningsmaterial och folder där man kan läsa mer om kompaniet och föreställningen, under Artiklar finns också en del material samt under rubriken Samisk dans.

Så här skriver GP

Nu har Lis Hellström tyckt till om Upp och Ner i GP, en positiv och uppskattande recension. "Än en gång fascineras jag av Ola Stinnerboms sagolika förmåga att ta sig fram över ett golv. Mjukt glidande, djuriskt dansant. Kontakten med underlaget får fler dimensioner när han för in några nycirkustrick. Han svingar staven, än som skidstav, än som ett vapen. Han klättar i kåtan som vore den en svajmast. Men det är i stegen, de mot jorden så väl grundade, som Stinnerboms verkliga magi ligger."

Tyvärr verkar hon inte gilla att det finns en lärarhandledning till föreställningen om vi nu uppfattat saken rätt.  Vi hoppas att den inte förstörde hennes upplevelse. Upp och Ner är en skolföreställning. Lärarhandledningen är en möjlighet att problematisera kring föreställningens tematik. Och det är helt frivilligt att använda den.

Kompani Nomads mål är att leverera starka upplevelser på dansscenen - upplevelser som vi menar absolut kan kopplas till en samtid utanför scenen. Ett bevis på dettta är alla härliga och spontana frågor som vi får efter varje föreställning, som Ola gör sitt bästa att besvara och det tänker han fortsätta med även i fortsättningen. Vi tar barns frågor på allvar.