Samiska trummor

Samisk slöjd och konsthantverk i förnyelse har vernissage 6 oktober

Vi har fått äran att inleda den Samiska veckan i Vilhelmina måndagen med 6 oktober med vernissage på vår utställning med Ola Stinnerboms nya shamantrummor och Per Isak Juusos unika skulpturer. Trumman möter masken. En förnekad tradition i förnyelse! Välkomna till Vilhelmina Folkets hus kl. 18.00 den 6 oktober!

MED STÖD FRÅN VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN och SAMETINGET

Samisk slöjd och konsthantverk i förnyelse har vernissage 6 oktober

Hösten är inbjudande och Olas trummor har väl aldrig varit vackrare än den här ljuvliga höstdagen, då vi var uppe och fotade vid den här vackra sjön vid Dalslands kanal. Trummorna kommer att ställas ut tillsammans med konstnären Per Isak Juusos små vemods-skulpturer.  Vernissage den 6 oktober i Folkets hus, samband med premiären av Man Must Dance och Samiska veckan uppe i Vilhelmina.

Utställningen har fått stöd från Sametinget och region Västra Götaland.

Positivt för trum- och maskutställningen!

Liten webbTrummor, Ola fr VKM 002.jpg

Snacka om att vi blev glada då så många muséer och utställare visat intresse för vår utställning med Olas nytillverkade trummor som möter Per Isak Juusos figurer. Nu är vi inbokade på förnämliga Sandgrund i Karlstad, januari 2016! Stort minst sagt. Tack Lars! Inte nog med det, nu har också Vilhelmina tackat ja, så där ställer vi ut under Samiska veckan, samtidigt som vi har vår premiär på Man Must dance! Tack Suzanne Sellin som är en klippa. Andra som vill boka in utställningen är Samemuseet Ajtte i Jokkmokk under 2015. Ytterligare några utställare i Sápmi har lovat återkomma.