Dansresidens

Saxnäs dansar!

Tänkte att det kunde vara roligt att läsa om hur Ola och Simon hade det uppe i Saxnässkolan i Vilhelmina. Det verkar som om det finns många unga som vill börja dansa. Kanske är det smittsamt att se Ola och Simon in action. All vill själva prova på att dansa, åtminstone verkade alla som deltog i vår workshop tycka det. Läs mer om vårt Miniresidens i Saxnäs här.

Det är vänliga Gerd Ulander som jobbar påRicklundgården som tagit bilderna och om ni är nyfikna på det här kulturella centret så kan ni läsa mer på hennes blogg, där hon också berättar om workshopen i skolan.

Miniresidens i Vilhelmina

Tack! Vi har fått stöd från UMEÅ 2014 Kulturskjutsen för att göra ett minidansresidens i Vilhelmina hösten 2013.

Ola Stinnerbom kommer att välja ut en eller två unga dansare som får följa med upp till vackra Västerbotten för att utbilda sig inom området samisk dans. Projektet är en försmak av vår multidansföreställning Man Must Dance, som är under planering inför Kulturhuvudstadsåret 2014.

Arktisk kulturcenter i Hammerfest

Kolla länken nedan och se hur arkitektoniskt intressant det fantastiska kulturcentret i Hammerfest faktiskt är. Och snacka om läge!! En vacker byggnad, i trä och betong, inslaget i glas med snöfklingor på rutorna, som en främmande fågel i den här karga miljön, med bergen bakom och ishavet utanför dörren.

Här kommer vi att ha det bra. Huset är alldeles nybyggt och ett resultat av att Statoil hittat gas utanför stan. Tack vare dessa pengar har huset kunnat byggas och Hammerfest ser ut att gå en ljus framtid till mötes. Bäst av allt, huset är öppet, så hit kan man bara slinka in när man har lust.

Otroligt insprirerande miljö! we like!

Här är en direktlänkt till webkameran i Hammerfest

Det regnar i Hammerfest idag...

Underbar inflygning igår natt, midnattsolen, lyste hela vägen, när vi kom flygande längs hela kusten. Fick en extra tur runt Nord Kapp också! Ola körde bilen, hela vägen från Tromsö, efter att ha gästspelat på Raadstua teaterhus på tisdagen och onsdagen. Känns skönt att ha installerat sig på Arktisk Kulturcenter och i vår lägenhet. Så, nu har vi ishavet rätt utanför fönstret. Nu laddar vi för nästa veckas spelningar. Men vi har ju hamnat mitt i den norska strejken som pågår. Det är bara cheferna som får jobba, alla andra dräller omkring på olika möten. Vi får se hur det går framöver. Nu längtar vi efter lite mer midnattssol!

Bilden ovan är dock inte tagen i Hammerfest, utan i Alta, här är mycket kargare, när jag hittar rätt kabel så kommer fler bilder fr Hammerfest.