Dansklasser på webben

DOM ANDRAS DANS

Vi spelar en konsertversion, DOM ANDRAS DANS,  av Man Must Dance under 2017 - det är helt enkelt en kulturpedagogisk föreställning som med dans, jojk, musik, video och inte minst berättande om den sydsamiska kulturen.

Nu i april gästar vi Santosskolan i Göteborg. Vi låter eleverna testa på att dansa samisk dans och gå på Olas jojkskola. För att förbereda eleverna så kan de gå vår dansskola på nätet och ta tre dansklasser med Ola - skicka in en liten kort film till oss, som vi mixar in i vår egen dansfilm som vi visar på scenen.

Vill du köpa in föreställningen? Finns skolan i Västra Götaland? då kan vi erbjuda ett kanonpris på endast 5 000 kr under 2017. Först till kvarn... Vill du veta mer? kontakta oss direkt - birgitta@kompaninomad.se

DANS PÅ DISTANS

Den unga samiska dansaren Minna Mannelqvist från Man Must Dance 2015, foto Birgitta Stålnert

Den unga samiska dansaren Minna Mannelqvist från Man Must Dance 2015, foto Birgitta Stålnert

Vi kommer att ha ett officiellt släpp av vår nya site DANS PÅ DISTANS i början av januari. Vår nya plattform är dels är det en pedagogisk plattform - här kan man gå dansklasser - dels är det ett sätt att samarbeta konstnärligt via webben.

PEDAGOGISK PLATTFORM FÖR DANSLÄRARE - Tanken med DANS PÅ DISTANS är att erbjuda dansklasser på nätet - i första hand med våra egna danslärare men i framtiden även ge andra lärare möjligheter att använda vår plattform.

SE VÅRA SÄNDNINGAR PÅ WEBBEN

Föreställningsbild från Man Must Dance (Minna Mannelqvist, Ola Stinnerbom, Helene Karabuda och Tanja Kortelainen. Foto Birgitta Stålnert

Föreställningsbild från Man Must Dance (Minna Mannelqvist, Ola Stinnerbom, Helene Karabuda och Tanja Kortelainen. Foto Birgitta Stålnert

KOMPANI NOMAD vill nå ut till så många som möjligt. Och ett sätt att verkligen göra det är att sända direkt via webben. Nu har vi också skaffat en egen kanal på BAMBUSER och sänt live från flera av våra föreställningar under senaste året. Se några av dessa streamade sändningar av MAN MUST DANCE finns samlade på den här länken. Föreställningen från Oslo ligger inspelad på två olika filmer, och har en egen karaktär, eftersom vi för första gången testade att filma med flera fasta kameror. Den från Umeå är inspelad med två kameror och är från nypremiären där 2015.

Vi söker elever till våra dansklasser på webben!

Är ni en skola som skulle tycka det var kul att dansa tillsammans med oss i den transnationella föreställningen Man Must Dance? Vi har plats för ytterligare några dansare. Vi repeterar via nätet och om ni är intresserade finns det möjlighet att låta era dansintresserade elever delta i Ola Stinnerboms dansklasser och träna on line. Sedan bidrar ni med era egna inspelade dansfilmer, som livemixas in bland våra övriga dansfilmer. För mer information kontakta oss direkt!